Friday 17 February 2012

Spageti


  • 1 bungkus spageti
  • Sedikit minyak masak (untuk menumis)
  • 1 cawan daging kisar
  • 50 g cendawan butang
  • 3 ulas bawang putih
  • 2 sudu heavy cream
  • Sedikit garam & gula (ikut kesesuaian rasa)
  • Sedikit lada sulah & lada hitam

Cara-cara

  1.   Mula2 panaskan air untuk merebus spageti. Tunggu hingga spageti lembut dan masak.
  2.  Tumiskan bawang putih, bila dah agak wangi masukkan pula daging kisar dan cendawan butang.   Tumis sehingga daging empuk.Bila dah empuk, masukkan prego cambell dan kacau hingga sebati.
  3. Masukkan pula heavy cream dan gaul lagi hingga benar2 masak.
  4. Taburkan pula lada hitam dan lada sulah. Sedia untuk dihidang..

No comments:

Post a Comment