- 1 bungkus spageti
- Sedikit minyak masak (untuk menumis)
- 1 cawan daging kisar
- 50 g cendawan butang
- 3 ulas bawang putih
- 2 sudu heavy cream
- Sedikit garam & gula (ikut kesesuaian rasa)
- Sedikit lada sulah & lada hitam
Cara-cara
- Mula2 panaskan air untuk merebus spageti. Tunggu hingga spageti lembut dan masak.
- Tumiskan bawang putih, bila dah agak wangi masukkan pula daging kisar dan cendawan butang. Tumis sehingga daging empuk.Bila dah empuk, masukkan prego cambell dan kacau hingga sebati.
- Masukkan pula heavy cream dan gaul lagi hingga benar2 masak.
- Taburkan pula lada hitam dan lada sulah. Sedia untuk dihidang..
- 1 bungkus biskut marie perasa coklat
- 250g cream cheese
- 1 liter whipping cream
- gula (ikut citarasa)
- air bancuhan koko pekat
- serbuk koko untuk hiasan
Cara-cara
- Satukan cream cheese, whipping cream dan gula. Pukul hingga kembang (sehingga menjadi krim)
- Celupkan biskut marie ke dalam bancuhan koko dan susun biskut marie yang dicelup tadi ke dalam bekas.
- Setelah itu letakkan satu lapisan krim yang telah dipukul tadi ke atas biskut dengan rata. Ulang proses sehingga menjadi tiga lapisan atau lebih.
- Bila semua bancuhan telah habis dan bahagian atas disapu rata, hias kan dengan taburan koko di atasnya.
- Setelah siap, simpan di dalam peti sejuk beku.